Tuesday, January 25, 2011

polymer clay






hey all..

hari ni ak very happy.. cz ak dapat hobi baru... making cute things guna clay.. seminggu dua ni.. aku tetiba je rasa teruja.. macam mana nak buat those cute stuff macam kat bawah ni...

now u guys get me don't cha.. cute kan... this cute thing ni.. ak dapat tau make from polymer clay... than ak start cari online mna tau ade online store yg jual polymer clay ni.. cari punya cari x jumpa jugak... huh sian ak kan.. than at last ak baru ak teringat ada craf store dekat2 area rumah ak.. tp kedai tu macam tak customer friendly.. tp whatever right.. so ak pon terjah aja la..

sirius tak sangka.. rupanya sana actually clay house.. diorang aja budak2 macam mana buat dolls dr this doll clay... so ak try la tanya mana tau diorang ada jual polymer clay... too bad.. x da jugak... tp tokey dia cakap.. doll clay ni pon ak boleh pakai buat cute2 things macam kat atas tu...

so pe lagi ak rembat la 3 ketul.. lain2 warna.. ala.. try2 aja.. takut x menjadi.. so i pay RM36 untuk 3 ketul clay yang masing2 bersaiz sebesar sabun mandi je.. huhuhu... but than.. untie tu aja ak macam mana guna, simpan and jaga that clay.. super frendly siut unite tu.. best2.. kompem ak datang balik kedai dia pas ni..

target bulan depan.. lepas gaji masuk nanti.. baru beli tools dia.. skang da pokai.. haha.. nanti da pandai main dengan clay tu nanti ak nak buat dolls jam ni la... cam smart je kan... hahahaa

ape2 pon.. ak x tau la bpe lama ak dengan hobi ni... cz ak ni da la cepat boring gan benda.. lama sket tak tau la mana ak campak nanti.. ngee~~~~~~~~









note:... pic from pakcik google..

3 comments:

Ai Adachi said...

hasz, ko wat la utk aku satu.FREE pny

chibiehazs said...

boleh2.. nanti bila ak da teter buat and da x jadi cam alien lagi.. t ak kasi ko.. huhuuu

Anonymous said...

salam, nk tny mn awk beli polmer clay tu ye?byk kedai yg sy cari kebykan sume jual paper clay...pls email me nazirulz_611@yahoo.com -tq

Followers