Tuesday, August 17, 2010

If u love me let me know. If not please gently let me go.


owh hati.. kenapa semakin keliru?
kenapa tertanam niat untuk mengakhiri kisah bersamanya.
kenapa telampau cepat untuk berputus asa.
kenapa kini baru terasa?

sebelum ni dia x call or sms 2 minggu pun tak kisah. sebab aku tau dia keje
lagi2 tempat kje nye tak de line..
tapi sekarang dia da balik. tapi kami masih jauh..
tempat kerja barunya pun tengah bandar.. tentunye line sentiasa tip top.. tapi apasal.. fon nye 24jam off.

hal ni buat aku sangat-sangat jauh hati dengan nye.
marah?? tak aku x penah marah.
kami tak penah gaduh.
aku x penah jelous or mengonkong.
same la sepertinya. kami bebas berkawan

aku: pasal pulak nk putus kite orang tak penah gaduh
adik: couple gaduh pasal tu la.. sebab tak msg or tak call and bla3...
aku: tapi.. org panas hati time ni je.. bile dia da call org sejuk je balik.. cam biase je..
(adik macam biase.. terus menyampah dengan kebodohan aku)
aku tak boleh salahkan adik. dia pendengar setiaku dikala aku merungut dan membebel.

aku tak tau la. bodoh ke aku menunggu.
adekah aku sedang ditipu.
adekah sidia memerlukan aku dalam hidupnya.
atau.. smuanye pendustaan semata-mata

aku masih menunggu pangilan darinya. atau pun msg perkembangan terbarunya. kesihatanya.
dah 4 hari tanpa call dan msg bertanya kabar. bahkan mengucap kata sayang.
takpe la.. dia busy.. penat balik kerja terus tido
hurm yerlah.. walaupun aku punya sifat memahami dan relax. tapi aku bukan bodoh untuk diperbodohkan.
terlampau banyak KENAPA dalam kepala otak ni. tak dapat diluahkan.

hal ini aku tak pernah bincangkan dengan mane-mana kawan aku.
aku pun tak tahu. bila masalah macam ni timbul aku tak tahu dengan siapa aku patut mengadu.
aku rasa macam aku tak punya kawan langsung sepanjang 22tahun ni.
atau aku tak sedia mendengar nasihat rakan-rakan yang kemungkinan besar beri aku dorongan untuk move on.
tak aku tak takut move on. cuma aku belum bersedia untuk meninggalkanya. mungkin aku belum jumpa orang setanding dengan nya. yang dapat buat aku tenang dan tersenyum.
atau mungkin juga kerna aku seorang yang sangat egoist dan berhati kering.. tak ramai yang mampu mencairkannya.

Love The Way You Lie - Eminem (ft. Rihanna)
bagi aku sangat sesuai dengan keadaan aku sekarang..
sebab aku sememangnya sedang menuggu alasan kenapa dia off fon dia
dan membenarkan diri aku ditipu untuk sekian kalinye..




10 comments:

h A n Y S said...

penah faced this situation.. berminggu2 x contact, ingat dia sibok, rupenye ade org laen.. bkn nak menakutkan, tapi..just nak advice dr pengalamn lalu..
:)

chibiehazs said...

hanys@
i think that way to. tapi tu la masalahnye.. sy ni ego. malu tuk melepaskan. tapi sanggup di tipu.. =)

NARDtheNERD said...

dear.

its happen dekat i juge. ur boy have someone else. base dari pengalaman i la.

bagi lah cinta pada yg lebih sudi.
=))

chibiehazs said...

@ NARDtheNERD

thanx dear.. hope he call me soon. and boleh settle betol2 dengan dia.. :D

h A n Y S said...

uish..jgn la sggp ditipu..nanti makin 'sakit'..hehe..anyway,jgn mengharap pd die tok call, sbb sblm ni pon sy mcm tuh, tp hampeh die x call2! heh~! settle kan prob ni face 2 face lg snang..just bg wiew.. GuDLucK! :D

chibiehazs said...

@ h A n Y S

face to face tu yang susah. i ade kat ipoh.. and dia baru je pindah with his family to labuan. so nk jumpe payah.. hehe i rasa.. mybe sush kut untuk dia couple jauh2 ni.. hehe..

tak pe i suke u all kasi pendapat. i naif sikit bab2 ni.. hehehehe.. thanx

bdk johor said...

laa..ape susah. carik jer yg lain. org johor kan ramai.(wa pon leh m'offerkn diri) hahaha.. jgn marah..gurau jer. teruskn mghubungi dia. jgn putus asa.

chibiehazs said...

@ bdk johor
ala. dulu 3 tahun dok segamat johor tak gak jumpe org johor.. hehehe ;P
oh tak mau.. skang da kedekut nk call syik masuk voice msg kne potong 6sen. abis kredit d situ je.. baik anta 6 msg trus.. hehehe bia inbox dia pnuh.. hehehe :D

bdk johor said...

laa yeke. aiseh.. lu rugi x jumpe wa dulu..hehehe. kalau cmtu mmg mbazir call dia. x pasal2 kredit kena zasss..!! biaq pi lar dgn dia. huhu

chibiehazs said...

haha.. baik2.. nasihat ini akan di pertimbangkan.. akan d bawak masuk dalam meeting nnti.. hehehe ;P

Followers